Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is dé oplossing als dakbedekking voor platte daken. Wist u dat circa 99% van de platte daken in Nederland een bitumen dakbedekking heeft? Behalve voor platte daken is bitumen ook bij uitstek geschikt voor dakkapellen, schuren of een uit- of aanbouw. Het is ook een goed idee om een veranda met dit materiaal te bedekken. Bent u op zoek naar een expert in het plaatsen van bitumen dakbedekking? Dan kunnen we u in contact brengen met een lokale dakdekker die hier alles vanaf weet!

Wat is bitumen eigenlijk?

Bitumen dat is toch teer? Bitumen wordt door veel mensen ‘teer’ genoemd, maar dat is niet juist! Teer is in Nederland al sinds 1983 verboden als materiaal voor dakbedekking. Teer is afkomstig uit steenkool of hout. Bitumen is afkomstig uit ruwe aardolie. Natuurkundig gezien is het een vloeistof, maar onder invloed van omgevingstemperaturen wordt het een vaste stof. Via destillatie wordt bitumen in aardolie gescheiden van de andere stoffen in aardolie, zodat het gebruikt kan worden als materiaal voor o.a. dakbedekkingen, maar ook voor asfalt en geluidsdemping.

Voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking heeft een groot aantal voordelen. Het is een ontzettend sterk materiaal en praktisch om mee te werken. Andere voordelen zijn de grote kleefkracht en de elasticiteit. Uiteraard is het materiaal waterdicht, zodat uw woning optimaal beschermd is tegen lekkages. Laat die Hollandse regenbuien maar komen! Met een bitumen dakbedekking is uw woning hier prima tegen bestand. Bitumen dakbedekking gaat lang mee, maar er kan door invloeden van buitenaf natuurlijk wel schade aan ontstaan. Het voordeel van bitumen is dat het eenvoudig te repareren is.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn twee nadelen aan bitumen als materiaal voor op uw dak. Het heeft een kortere levensduur dan andere materialen, zoals dakpannen. Wanneer u echter voor een goede kwaliteit bitumen kiest, zal uw dakbedekking toch zeker wel 25 jaar meegaan. De kwaliteit van bitumen is de laatste jaren sterk verbeterd, doordat het materiaal met een SBS- of APP-laag bewerkt is, die het materiaal soepeler en duurzamer maken en de kleefkracht vergroten. Bitumen met een SBS-laag is iets poreuzer en gevoeliger voor UV-stralen, maar dit kunt u oplossen door een laagje grind eroverheen te leggen. Hiermee beschermt u de dakbedekking tegen de zon en uitdroging.

Alles wat u wilt weten over bitumen dakbedekking

We hebben u hier alvast een impressie gegeven van wat bitumen is en wat de mogelijkheden van deze materiaalsoort zijn. Eén ding is zeker; het is een uitstekend materiaal voor het bedekken van uw platte daken. Maar hoe wordt het geplaatst, wat zijn de kosten, hoeveel onderhoud is er nodig? We kunnen ons voorstellen dat u nog veel meer vragen hebt. Daarvoor brengen we u hier graag in contact met een lokale dakdekker, die u hier alles tot in de details over kan vertellen. Deze vakman kan u ook precies vertellen wat in uw situatie de beste oplossing is en wat hiervan de kosten zijn.

Prijsvoorstel aanvragen

Gratis offerte bitumen dakbedekking?

Binnen 24 uur in uw mailbox.
Prijsvoorstel aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gekwalificeerde dakdekkers
  • In heel Nederland direct beschikbaar
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Contact Dakwerken Direct