Dakpannen

Dakpannen

Dakpannen zijn niet weg te denken uit ons straatbeeld. Het is de meest voorkomende vorm van dakbedekking in ons land. Dat is niet zo vreemd als u weet wat de voordelen van dakpannen zijn. Bent u een huis aan het bouwen en bent u op zoek naar de juiste dakbedekking? Of moeten de dakpannen van uw bestaande woning vervangen worden? Dan vertellen we u hier graag waar u op moet letten bij het maken van uw keuze. Er bestaan bijvoorbeeld meerdere soorten dakpannen. We kunnen u tegelijkertijd ook voorstellen aan de beste dakdekker in uw omgeving!

Waarom kiezen voor dakpannen?

Er bestaan verschillende soorten dakbedekking, dakpannen zijn daar één voorbeeld van. Dakpannen staan bekend om hun zeer lange levensduur, soms tot wel 100 jaar! Laat u vandaag nieuwe dakpannen plaatsen, dan is de kans groot dat u er uw leven lang niet meer naar om hoeft te kijken! Daarnaast zijn dakpannen ook goed bestand tegen alle weersinvloeden. Andere voordelen van dakpannen zijn; de brandveiligheid en het feit dat ze gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Maar hoe zit het met de prijs van dakpannen? Ook daar zult u niet van hoeven te schrikken; dakpannen staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Welke soorten dakpannen zijn er?

Er zijn twee soorten; betonnen en keramische. Betonnen dakpannen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, omdat u er een kleurcoating over aan kunt laten brengen. Zo stemt u de kleur van uw dak perfect af op de rest van uw woning. Deze coating zorgt ervoor dat algen en mos minder grip hebben op uw dak. Keramische dakpannen worden gemaakt van klei. Ga voor keramische dakpannen met ingebakken glazuurlaag voor een langere levensduur en bescherming tegen algen en mos. De betonnen dakpan is goedkoper, dan de keramische variant. Keramische dakpannen zijn echter de beste keus als u een afwijkend dak hebt met onderbrekingen of afwijkende vormen.

Verschillen in vorm

Naast de verschillende materiaalsoorten bestaan er ook verschillende vormen dakpannen. Er zijn diverse soorten holle en platte dakpannen. Welke vorm dakpan het meest geschikt is voor uw woning is onder meer afhankelijk van de hellingsgraad van uw dak. Het is essentieel dat u zich hier goed over laat informeren door een deskundige dakdekker. Kiest u de verkeerde vorm dakpan, dan kan dit gevolgen hebben voor de stevigheid van uw dak en kunnen er sneller lekkages ontstaan.

Wat kosten dakpannen?

De prijzen van de verschillende dakpannen kunnen sterk uiteenlopen afhankelijk van de materiaalsoort, vorm, eventuele coating of glazuurlaag, kleur en dergelijke. Als richtlijn kunt u ervan uitgaan dat betonnen dakpannen doorgaans tussen de € 25 en € 40 per vierkante meter kosten. De kosten voor keramische dakpannen liggen gemiddeld tussen de € 35 en € 60 per vierkante meter. Als leek is het lastig om de juiste keuze te maken voor de perfecte dakpan voor uw woning. We stellen u hier graag voor aan een lokale dakdekker, die u goed kan adviseren, een prijs op maat kan geven en de klus perfect voor u kan uitvoeren!

Prijsvoorstel aanvragen

Gratis offerte ontvangen voor dakpannen?

Binnen 24 uur in uw mailbox.
Prijsvoorstel aanvragen