Dakdekkerswerk en dak renovatie

Dakrenovatie een belangrijke klus

Dakdekkerswerk vindt volop plaats in Nederland. Het hebben van een goed dak boven je hoofd is één van de dingen die we allemaal nodig hebben. Zeker hier in Nederland is het noodzakelijk met de wisselende seizoenen en vooral de winterse buien. Een huis heeft onderhoud nodig. De meeste aandacht krijgt de verf op de kozijnen en deuren maar naar het dak wordt pas omgekeken wanneer het te laat is. Het is misschien lastig om te controleren of alle dakpannen nog goed liggen maar het is wel aan te raden om dat af en toe te doen.

Specialismen van dakdekkers

Er zijn om ons heen heel wat verschillende soorten daken te vinden. De platte daken met bitumen en grind of de schuine daken met dakpannen. Deze daken zijn allemaal aan slijtage onderhevig door weer en wind. Of nu dakbalken door vocht zijn aangetast of dat het dak gemaakt van riet aan vervanging toe is, dakdekkerswerk en daken renoveren zijn geen gemakkelijke klussen en vereisen de nodige kennis. Lekkende dakgoten, loszittende schoorstenen, de mensen die het dak opgaan maken alles weer in orde zodat er droog en weer veilig kan worden gewoond.

Natuurvriendelijke materialen op het dak

Ook in de industrie van de daken is veel ontwikkeld. Niet alleen zijn de materialen veranderd maar ook hebben de daken en de dakdekkers te maken met de opkomst van de zonnepanelen. Niet alleen zijn er zonnepanelen maar ook zijn er dakpannen die daglicht opvangen en kunnen omzetten in stroom. Een eventuele dakrenovatie is dankzij de zonnepanelen wel uitdagender geworden. Tevens worden er subsidies verstrekt bij gebruik van ecologisch verantwoorde bouwmaterialen en de dakdekker is daar wel van op de hoogte.

Daken onderhouden en renoveren

Niet iedereen heeft zin om het dak op te stappen. Het dak is gevaarlijk terrein want naar beneden vallen moet worden voorkomen. Heel wat klimmaterialen zoals ladders en stellages zijn verkrijgbaar maar deze op verantwoorde manier op grote hoogte gebruiken vereist wel de nodige aandacht. Niet alleen heeft de dakdekker de nodige zaken om veilig te kunnen werken maar hij heeft ook de nodige vakkennis en gereedschappen om een dakreparatie goed uit te kunnen voeren.

Prijsvoorstel aanvragen

Gratis offerte ontvangen voor uw dakgoten?

Binnen 24 uur in uw mailbox.
Prijsvoorstel aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gekwalificeerde dakdekkers
  • In heel Nederland direct beschikbaar
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Contact Dakwerken Direct