EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking; de kans is groot dat u vragend uw wenkbrauwen fronst. Dit is namelijk een soort dakbedekking dat minder bekend is onder het grote publiek. Toch wordt EPDM al jarenlang met veel succes gebruikt als dakbedekking en het heeft een aantal interessante voordelen. We laten u hier kennismaken met de unieke kwaliteiten, voordelen en mogelijkheden van EPDM. Hebt u interesse in EPDM, dan kunnen we u hier ook in contact brengen met een lokale dakdekker gespecialiseerd in het werken met EPDM dakbedekkingen!

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM wordt ook wel ‘hightech synthetisch rubber’ genoemd. Het kan in de vorm van rubberfolie aangebracht worden op platte of licht hellende daken. Dit materiaal beschikt over een aantal interessante kenmerken, namelijk over een zeer hoge elasticiteit en het is uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden, onder meer tegen de zon. Een unieke eigenschap van EPDM is dat het wortelbestendig is. Dit betekent dat u het als ondergrond kunt gebruiken voor een groendak! We zien steeds vaker op allerlei plekken groendaken opduiken. Een groendak kan uw woning extra charme geven!

Nog meer voordelen van EPDM

EPDM heeft nog meer voordelen. EPDM dakbedekking wordt geheel op maat geleverd. Dit betekent dat het in één keer nauwkeurig op uw dak wordt aangebracht, zonder dat er overige werkzaamheden ter plekke nodig zijn. Dit in tegenstelling tot het aanbrengen van een bitumen dakbedekking. Bij bitumen moeten de rollen ter plekke bijgesneden en op maat gemaakt worden voor een optimale bedekking. Het voordeel van de handige werkwijze van EPDM dakbedekking is dat hiermee het risico op lekkages een stuk kleiner is. Daarbij vergt EPDM dakbedekking geen onderhoud, u kunt er het hele jaar gewoon overheen lopen, plus het materiaal is geheel recyclebaar.

Voordelen van EPDM en een groenlaag

Zit u EPDM dakbedekking in combinatie met een groendak wel zitten? Dan is het wel belangrijk dat uw dak het extra gewicht van het groendak kan dragen. Laat hier altijd een deskundige naar kijken, zodat u niet achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat het dak beschikt over een degelijk afvoersysteem. De groenlaag houdt namelijk extra water vast, dit water moet goed afgevoerd kunnen worden. Als dat allemaal in orde is, zal een EPDM dakbedekking met groenlaag u extra voordelen bieden, zoals nog meer bescherming tegen de zon, regen, hagel en wind en dus een langere levensduur. Ook zal het leiden tot minder temperatuurwisselingen in huis.

Wat kost EPDM dakbedekking?

We hebben goed nieuws, want EPDM is erg voordelig als dakbedekking. Niet alleen de kosten van het materiaal zijn zeer betaalbaar, maar vooral ook de lange levensduur zorgt ervoor dat dit een voordelige optie is. EPDM is iets duurder in aanschaf dan bitumen, maar het gaat wel een stuk langer mee, waardoor u uiteindelijk goedkoper uit bent. Wilt u meer weten over EPDM en wat de exacte kosten zijn in uw situatie? Dan brengen we u hier graag in contact met een vakkundige dakdekker gespecialiseerd in EPDM in uw regio!

Prijsvoorstel aanvragen

Gratis offerte EPDM dakbedekking?

Binnen 24 uur in uw mailbox.
Prijsvoorstel aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gekwalificeerde dakdekkers
  • In heel Nederland direct beschikbaar
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Contact Dakwerken Direct