PVC dakbedekking

PVC dakbedekking

Denkt u erover om een PVC dakbedekking te laten plaatsen en wilt u hier het fijne van weten? Dan bent u hier op het juiste adres. We geven u graag meer informatie over de mogelijkheden van PVC dakbedekking. Ook gaan we in op de voor- en nadelen van deze materiaalsoort, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast kunnen we u eveneens voorstellen aan een vakkundige dakdekker met veel ervaring met PVC dakbedekking voor meer informatie en prijzen.

Wanneer kiezen voor PVC dakbedekking?

Zoekt u naar een voordelige en mooie dakbedekking voor een plat dak, dan is PVC beslist het overwegen waard. ‘PVC’ staat voor ‘PolyVinylChloride’, oftewel het gaat hier om kunststof dakbedekking. PVC dakbedekking kan alleen geplaatst worden op platte daken of eventueel op daken met een zeer lichte helling. Dakvensters of ventilatieroosters op het dak zijn geen probleem. Doordat er gewerkt wordt met rollen die ter plekke op maat gesneden worden, kunnen deze elementen op het dak er prima in verwerkt worden. Kunststof daken zijn in allerlei kleuren beschikbaar; het is dus heel gemakkelijk om de uitstraling van het dak mooi af te stemmen op de rest van het pand.

Wat zijn de voor- en nadelen van PVC?

Er is heel wat te zeggen voor PVC dakbedekking. Met deze materiaalsoort kunt u uw plat dak perfect waterdicht maken. Een andere belangrijke troef van deze dakbedekking is dat het milieuvriendelijk is. De PVC dakbedekking is geheel recyclebaar, dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot een bitumen dakbedekking. Zou u graag een groendak willen? Dan is PVC hiervoor een geschikte ondergrond vanwege de wortelbestendigheid van het materiaal. De aanschafprijs is zeer voordelig. PVC dakbedekking kost rond de € 7 per vierkante meter. Daartegenover staat wel dat het plaatsen duur is, omdat dit zeer arbeidsintensief is.

Onderhoud en levensduur

Twee andere aspecten van PVC dakbedekkingen die in overweging genomen moeten worden zijn het onderhoud en de levensduur. De levensduur van PVC is gemiddeld 20 jaar, dit is iets korter dan de gemiddelde levensduur van bitumen of EPDM dakbedekkingen. Daarnaast is er regelmatig onderhoud nodig aan het PVC op uw dak. Het is belangrijk dat u met regelmaat het dak schoonmaakt met water, eventueel in combinatie met een schoonmaakmiddel, om vuil en afzettingen te verwijderen. We raden u aan om twee keer per jaar het dak schoon te maken. Doet u dit niet, dan kan het vuil schade veroorzaken aan het materiaal.

Dakdekker voor PVC dakbedekkingen

Laat u goed informeren door een echte vakman over de dakbedekkingen die geschikt zijn voor uw woning of pand. Is PVC iets voor mij? Wat zijn de kosten voor mijn dak? Voor deze en al uw andere vragen over dakbedekkingen kunnen we u hier in contact brengen met een lokale dakdekker met onder andere uitgebreide expertise op het gebied van PVC dakbedekkingen.

Prijsvoorstel aanvragen

Gratis offerte PVC dakbedekking?

Binnen 24 uur in uw mailbox.
Prijsvoorstel aanvragen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gekwalificeerde dakdekkers
  • In heel Nederland direct beschikbaar
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Contact Dakwerken Direct